;

İTÜ Doğu Akdeniz Oşinografi ve Limnoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi

İstanbul Teknik Üniversitesi Doğu Akdeniz Oşinografi ve Limnoloji Araştırma Merkezi (EMCOL) bünyesinde yürütülen faaliyetler farklı disiplinleri bir araya getirmekte ve birçok meslek dalının sinerji içerisinde çalışmasını sağlamaktadır. Bu nedenle EMCOL, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) bünyesinde birçok bölümün lisans ve lisansüstü programlarıyla doğrudan veya dolaylı olarak ilişki içerisindedir. Bu bölümler arasında Jeoloji Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği, Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği, Çevre mühendisliği, Kimya mühendisliği bölümleri bulunmaktadır. Bu bölümlerde okutulan bazı dersler kapsamında anlatılan konuları merkezimizin imkânlarıyla uygulamalı olarak öğrencilere anlatılabilecek seviyededir.