Hakkımızda

İstanbul Teknik Üniversitesi Laboratuvar Yönetim Sistemi, üniversitemiz bünyesinde yer alan laboratuvarlar ile bu laboratuvarlarda yer alan cihazlar ve yapılan deneylere ilişkin bilgi paylaşımı ile ilgili hizmet vermektedir. 13 Fakültemiz ve 4 Enstitümüzdeki laboratuvarın içeriğine güncel olarak sistem üzerinden erişilebilmektedir. Laboratuvarlarımızda gerek eğitim, gerek araştırma gerekse endüstriyel faliyetler yürütülmektedir. Bu sayede gerek kendi öğrencilerimiz ve araştırmacılarımız gerekse diğer Üniversiteler ve Endüstri Kuruluşlarından gelen deney, araştırma ve proje talepleri karşılanabilmektedir. Sistem kullanıcılarına, ihtiyaç duydukları deney/test/analiz ve cihazlara ilişkin laboratuvar bilgilerini edindikten sonra yine sistemde paylaşılan iletişim bilgilerini kullanarak daha detaylı bilgi edinme ve taleplerini iletme imkanı sağlanmaktadır.

Sistemde yer alan laboratuvarlar Üniversitemizin İstanbul ili içerisinde yer alan Ayazağa, Gümüşsuyu, Taşkışla, Maçka ve Tuzla yerleşkelerinde yer almaktadır. Ayrıca, geniş laboratuvar altyapımızın içeriğinin paylaşılması ile yurtiçi ve yurtdışı paydaşlarımızla ortak çalışma imkanı bulunmaktadır.

19 Şubat 2019 tarihinde yapılandırılmış, Üniversite Senatosunun 27 Mart 2019 tarihli 698 sayılı toplantısında “İTÜ Laboratuvar Yönetimi Yönergesi”nin kabulü ile kuruluşu tamamlanmıştır. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ile Fakültelerimiz ve Ensitülerimiz akademisyen ve idari personellerinin destekleri ile öğrenci ve araştırmacılarının erişimine olanak verecek şekilde sürekli güncel ve online olarak hizmet vermektedir.