Deney Açıklaması :Gıda örneklerinin enkapsülasyonu veya kurutulması için püskürtmeli kurutma yönteminin kullanılmasını sağlar.
Bağlı Olduğu Birim/Bölüm/Laboratuvar : Kimya-Metalurji Fakültesi > Gıda Mühendisliği Bölümü > ARI MÜKEMMELİYET MERKEZİ
Turkak Deney Alanı : Fiziksel Deneyler
Turkak Uzmanlık Alanı : Gıdalar ve gıda ürünleri
İstenilen Numune Özellikleri : Püskürtmeli kurutma işlemine uygun numunelerle çalışılabilir.
Numune Hazırlık Yöntem Tipi : Girilmedi
Adı |
Firma/Markası |
Modeli |
Birimi |
Cihaz Sorumlusu |
Püskürtmeli Kurutucu (Spray Drier) |
BUCHI |
B-290 |
Kimya-Metalurji Fakültesi |
Dr.Öğr.Üyesi Gülay Özkan |